• Yazar/lar: Cynthia COCKBURN
    Ankara Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

• Tarih: 1 Aralık 2013

Barış ele geçmezdir. Gerçek anlamıyla elimizden kaçıyor olmasını kastetmiyorum; barışın geldiğini düşünürüz fakat sonra savaş geri döner. Tabi genelde bu böyledir. Fakat kastettiğim bu değil. Hangi koşullar altında barış zamanının geldiğinden emin olduğumuza karar vermenin zor olduğunu söylemek istiyorum. 1995–1996 yıllarında barış yanlısı kadınlarla görüşmeler yapmak için Bosna Hersek, Kuzey İrlanda ve İsrail-Filistin’e gittim. Barış anlaşmalarının gündemde olduğu bir dönemdi. 2012 yılı başlarında ilk başta görüştüğüm kadınlardan bulabildiğim kadarını tekrar ziyaret etmeye ve onlara o umut dolu günlerin üzerinden hangi suların aktığını sormaya gittim.2 Geçen süre boyunca kampanyalarının nasıl gittiğini ve barışa ne olduğunu öğrenmek istiyordum.

Barış, kadın hareketi, İsrail-Filistin, Kuzey İrlanda, Bosna-Hersek, çaprazlama siyaset

Cynthia COCKBURN
Ankara Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi